Visual 17 Visual 18 Visual 19 Visual 20

Direct naar:

Contact Osteopathie

Indien u verhinderd bent, dient u dit minstens 24 uur (één werkdag) van te voren telefonisch te melden, dan wordt de gereserveerde tijd niet in rekening gebracht. Bij afwezigheid van het secretariaat kunt u het antwoordapparaat inspreken.

Wordt osteopathie vergoed?

Osteopathie wordt door de meeste zorgverzekeraars (deels) vergoed. Voorwaarde is dat de osteopaat is opgenomen in het Nederlands Register voor Osteopathie (NRO). Dit register neemt alleen osteopaten op die voldoen aan strikte eisen tav scholing en praktijkvoering. Wij voldoen aan deze eisen en staan reeds vanaf 2004 geregistreerd in het NRO.

Osteopathie

Behandelwijze

De osteopaat lost met zachte en soms stevigere handgrepen bewegingsbeperkingen op. De bewegingswinst geeft het zelfherstellende vermogen van het lichaam de kans z'n werk te doen. Hiervoor heeft het lichaam tijd nodig en een volgende afspraak zal over een aantal weken tot maanden gemaakt worden.

Forse nareacties op de behandeling blijven normaal gesproken uit, wat vermoeidheid is de meest gehoorde "bijwerking". De rest van de dag rustig doorbrengen en voldoende drinken is dan het advies.

Normaal gesproken merkt de cliënt op korte termijn verandering van het klachtenpatroon. Vaak zijn 3-6 behandelingen voldoende voor herstel, bepaalde klachten vergen echter meer behandelingen.

Behandelt een osteopaat ook kinderen? >>